الزعيم Admin
عدد المساهمات : 1033 تاريخ التسجيل : 08/02/2010 العمر : 54
| موضوع: طريقة عمل السبانخ بالبشاميل الثلاثاء فبراير 16, 2010 10:29 am | |
| المقادير :
نص كيلو سبانخ طازج مغسول و مقطع او كيس سبانخ مجمد 2 ملعقة كبيرة بصل مفروم ناعم 1 ملعقة كبيرة ثوم مفروم ناعم ملعقة صغيرة زيت نصف كوب كريمة لبانى ملح و فلفل اسمر
مقادير البشاميل:
8 ملاعق زبدة 4 ملاعق دقيق 2 كوب لبن مكعب مرقة دجاج ملعقتين قشطة بيضة ملح و فلفل اسمر
الطريقة:
1- فى طاسة كبيرة توضع ملعقة الزيت و يشوح البصل 2- اول ما يصفرالبصل شوية نضع الثوم 3- نضع السبانخ عليهم سواء طازجة و مغسولة و مقطعة او مجمدة مغسولة و مصفاة 4- نشوحهم مع بعض شوية ثم نضيف الكريمة اللبانى و الملح والفلفل ونتركها حتى تستوى 5- نحضر البشاميل و ذلك باذابة الزبدة و تحمير الدقيق فيها حتى يصفر 6- نضيف البن شوية بشوية لحد ما نوصل السمك اللى احنا عيزينه 7- نضع مكعب مرقة الدجاج و القشطة و الملح والفلفل 8- نرفع من على النار ولما يبرد شوية نضع البيضة (علشان البيضة ماتبقىى اومليت) 9- فى صنية يوضع السبانخ و فوقها البشاميل وتحمر قليلا وبالهناء والشفاء
| |
|